Vliegen Zonder Vleugels

Vliegen Zonder Vleugels

Grappige, ontroerende en treffende gedichten voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wie denkt dat poëzie niets voor hem is, heeft waarschijnlijk nog nooit een gedicht van Theo Olthuis gelezen. In ogenschijnlijk eenvoudige woorden weet hij de gedachten en emoties van kinderen op een heel herkenbare en toegankelijke manier te omschrijven. Of je nu op de grond valt van het lachen of verdriet hebt om je overleden hond. En waarom moet je eigenlijk steeds naar de kapper als je haren tóch weer aangroeien?

‘Vliegen zonder vleugels’ bevat de 15 leukste en mooiste gedichten uit de bundels die eerder tussen 1983 en 2002 bij Ploegsma verschenen én 20 nieuwe gedichten. Aron Dijkstra maakte er prachtige illustraties in kleur bij.

De illustraties van Aron Dijkstra liggen helemaal in de lijn van de gedichten. Anders dan in veel dichtbundels geven ze er geen eigenzinnige interpretatie van en gaan ze er evenmin een confrontatie mee aan, maar beelden ze de gebeurtenissen en vooral gevoelens wel heel herkenbaar uit.

Lees-Wijzer

De kleurrijke illustraties van Aron Dijkstra laten de gedichten leven. Ieder gedicht heeft een eigen pagina met daarbij een eigen illustratie. De illustraties zijn sfeervol en brengen de gebruikte woorden goed in beeld, ook als er van beeldtaal wordt gesproken. De diversiteit in gedichten zien we terug in de afbeeldingen, een fijne combinatie!

Kinderboeken Journaal