Het Feest Andersom

Het Feest Andersom

In dit tijdloze korte verhaal van meesterverteller Paul Biegel nemen kinderen de beroepen van grote mensen over! De Biegel-klassieker ‘Het feest Andersom’ is nu voor het eerst verkrijgbaar als prentenboek, met eigentijdse illustraties van Aron Dijkstra. Heb je weleens gehoord van het feest Andersom? Nu vieren we het niet meer, maar vroeger wel. Op het feest Andersom gingen de kinderen naar het werk en moesten de grote mensen naar school. De kinderen werden voor een dag de meester of juf, of nieuwslezer, of dokter, of politieagent, of ze gingen bij de brandweer. Het was elk jaar een hele leuke dag. Jammer dat die niet meer bestaat.

Een geweldig boek. De Andersomdag wordt prachtig uitgewerkt, het hele boek zit vol grapjes en hilariteit. Het is natuurlijk de droom van ieder kind om een dag de rol van ouder te mogen spelen. En wat komt daar allemaal bij kijken? Dat vind je in dit boek!

De Leesclub van Alles

Aron Dijkstra verzorgde de illustraties. Grappige, kleurige prenten. De details in het klaslokaal vallen meteen op. Ze zien de getallenlijn en de kaart van Nederland en lachen om de ‘strenge’ meester. Een en al herkenning.

Juf Elsie

De kleurrijke illustraties zitten boordevol humor. Zo is de kleding van de kinderen veel te groot, wat er aandoenlijk uitziet, en staat er een spelfout op het bord bij de 6-jarige meester. In iedere illustratie zitten kleine grapjes verstopt. Je blijft naar de illustraties kijken en ontdekt zo steeds nieuwe grapjes en beroepen. Zelfs de schutbladeren zijn geheel in stijl. Er staan allerlei attributen op die passen bij een bepaald beroep en die je later ook weer tegenkomt in het verhaal.

Kinderboekenjournaal