Ridder Roel de drakenvechter

Ridder Roel de drakenvechter
Ridder Roel-3D

Ridder Roel wil dolgraag de draak Breekhoorn verslaan. Maar Breekhoorn heeft daar helemáál geen zin in! Steeds verzint hij nieuwe excuusjes om niet te hoeven vechten. Maar de dappere Roel geeft niet zomaar op.

“De oude draak hief langzaam zijn kop en keek met slaperige ogen naar de kleine ridder die voor hem stond. Roel stak dapper zijn zwaard voor zich uit. Breekhoorn stond zo dichtbij dat hij hem diep en zwaar kon horen ademen. ‘Mijn naam is Roel!’ riep de ridder. ‘Ik kom u verslaan!’. Breekhoorn deed niets. Hij keek alleen. Eerst nieuwsgierig. Toen lachte hij. Laag en traag…”

Een inspirerend verhaal over grote dromen en een onverwachte vriendschap. Voor ridders vanaf 4 jaar.

Het zijn vooral de afbeeldingen op de flink grote pagina’s die dit verhaal zo leuk maken. De draak is heel rood en heel groot. De kop van de draak is nog groter dan de hele Ridder Roel zelf! Maar dat maakt de kleine Ridder Roel met zijn leuke krullenbol natuurlijk des te dapperder. 

Leestafel

De paginavullende prenten zijn rijk van kleur en dynamisch van
opzet. In verf en inkt brengt de illustrator een sprekende sprookjesachtige
wereld tot leven.

NBD Biblion